Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Kaburgalı Yaprak Sarma

kaburgalı yaprak sarma
yaprak sarmasını kim sevmez ki hele de incecik sarılmış içinde bol yeşillik olursa.altında kaburga kemiğiyle pişmiş,lezzetine lezzet katmış bu tarifi deneyin.
malzemeler:3 su bardağı pirinç
2 kaburga kemiği
2 yemek kaşığı salça
1 büyük soğan
3 dişsarımsak
taze nane,taze soğan,dereotu,reyhan(fesleğen)
tuz,karabiber
sıvıyağ



öncelikle kaburgalarımızı  tencerede haşlıyoruz.yıkadığımız pirinçlere incecik doğranmış soğanı,yeşilliklerimizi,salçamızı,yağımızı ve baharatlarımızı katarak iyice karıştırıyoruz.bu harçla yapraklarımızı sarıyoruz.kaburgaları haşladığımız tencerede  kaburga kemiklerinin üzerine sarmaları diziyoruz.üzerine tabak kapatıyoruz sarmalarımızın. tabağın üzerini geçecek kadar su koyup önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...