Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Sandviç Bisküvi

BLOGU AÇTIĞIMDAN BU YANA DEĞİŞİK ŞEYLER YAPMA İSTEĞİM TAVAN YAPMIŞ DURUMDA.SİZLERE DAHA YENİ BİLİNMEYEN GÜZEL TARİFLER VERMEK İSTİYORUM.BU DA O TARİFLERDEN.ASLINDA BU TARİFİ YAPARKEN BİRAZ TEREDDÜTLÜYDÜM.ACABA GÜZEL OLUR MU?EŞİM BEĞENİR Mİ DİYE.KENDİSİ HERŞEYİ BEĞENMEZ YEMEZ ÇÜNKÜ.AMA TAM NOT ALDI.ÇOK LEZZETLİ OLDU.TADI SATIN ALDIĞIMIZ NEGRO BİSKÜVİYE BENZİYOR.ÇOCUKLAR ÇOK SEVECEK ÖZELLİKLE .SÜSLEMEYİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAPABİLİRSİNİZ.

MALZEMELER:3 su bardağı un
                          1/3 su bardağı kakao
                           bir çimdik tuz
                           1 su bardağı şeker
                           1 yumurta
                           1 paket kare çikolata
                           200 gram yumuşak tereyağı (ben teremyağ kullandım)
                           1 paket vanilya
                           1 çay kaşığı kabartma tozu
                           1 çay kaşığı sirke (ben kullanmadım)
KREMASI İÇİN:1 paket dr oetker dolgu kreması
                            1 su bardağı süt


bisküvi

YAPILIŞI:Un,tuz,kakao,vanilya ve tuz elekten geçirilir.Yağ ve şeker robottan iyice karıştırılır.Üzerine eritilmiş çikolata eklenip iyice karıştırılır ve yumurta eklenir.En son unlu karışım eklenip hamur haline getirilir.Çok yumuşak bir hamur oluyor. Streçe sarıp dolapta yarım saat bekletiyoruz.Sonra hamuru yağlı kağıt üzerine koyup üzerine de streç koyup oklavayla 1 cm kalınlığında açıyoruz.İstediğimiz şekilde kesiyoruz.Eğer hamur dağılıyorsa o şekilde tekrar dolaba koyun.Tepsiye dizip ısınmış 180 dereceki fırında pişirin.Çok fazla pişirmeyin sert olur.Pişen kurabiyeleri tel üzerinde soğutun.Bu arada dolgu kremasını hazırlayın. Kurabiyelerin arasına sürüp etrafını istediğiniz gibi süsleyin .hindistan cevizi ,fındık,antep fıstığı her şey olur.dolapta soğutup servis edin.
                               AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...