Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

15 Ekim 2013 Salı

et sote


Herkese hayırlı bayramlar...
Kurbanların kesildiği,ellerin öpüldüğü,büyüklerin ziyaret edildiği,şekerlerin ve çikolataların yenildiği daha nice bayramlara inşallah...
Bu gelenek ve göreneklerimizin devam ettiği ,kapılarda,pencerelerde misafir gelsin diye heyecanla beklediğimiz,çocukların güvenle şeker toplama çıktığı,yozlaşmadığımız daha nice nice bayramlara
Biliyorum herkes biran önce kurbanın kesilmesini ve kavurmanın yapılmasını bekliyor.Ama çoğu uzman en az iki saat kurban etinin dinlenmesi gerektiğini söylüyor.Biraz zor herkes et beklerken tabi ama siz yavaş yavaş oyalana oyalana kesin ki zaman dolsun :)Mümkünse kavurmalarda hayvanın kendi yağını kullanan hem sağlık hem lezzet açısından.Tabi önce yüksek ateşte etleri mühürleyip daha sonra en kısık ateşte pişirelim ve tuzunu da ocaktan indirmeye yakın atalım ki zaten dinlenmemiş et daha da sertleşmesin.
Kurban etlerinizi istediğiniz şekilde doğrayın ya da kıyma yapın.Sonra bunları buz dolabı poşetlerine tek yemek olacak şekilde koyun ki çözeceğiniz zaman fazla gelip bozulmasın.Ben genelde biraz kavurmalık minik minik,biraz sotelik jülyen ,biraz da yemeklerin içine küp küp doğruyor,kalanını da kıyma yapıp buz dolabı poşetlerine koyuyorum.Eğer buzluğunuzda koku oluyorsa kilitli buz dolabı poşeti kullanın onlar biraz daha kalın oluyor ve kokuyu önlüyor.Buzluktan et çıkarıp çözdürmek istediğiniz zaman dışarıda,kalorifer üstü gibi yerlerde bekletmek sakıncalı ve bakteri üretiyor,bu yüzden etinizi buzluktan bir gece önce çıkarıp buzdolabı  bölümünde çözdürün.
Malzemeler:yarım kilo dana eti
                   iki yeşil biber
                   1 kırmızı biber
                   bir küçük soğan
                   iki sarımsak
                   iki domates
                   sıvı yağ
                   tuz,kekik,karabiber
Yapılışı;Varsa kuyruk yağı yoksa sıvı yağı tencereye koyun.Çok büyük doğradığınız etleri yüksek ateşte mühürledikten sonra en kısık ısıya alalım.Suyunu salan etleri iyice suyunu çekene kadar pişirelim.Az daha yağ ekleyip soğan ve biberleri de ekleyelim.Biraz soteledikten sonra minik doğranmış domatesleri,kekik,karabiber ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım.Domatesler de pişince ocaktan alıp sıcak servis yapın.
                                   AFİYET OLSUN...
                 
                 

et sote,et,sote


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...