Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

5 Ekim 2013 Cumartesi

kışlık domates konservesi


kış için yaptığım bu konserveler çok pratik oluyor.
ben rendeledim sizler domatesin kabuğunu soyup doğrayabilirsiniz.
yapımı eğer menemen için yapıyorsanız istediğiniz kadar yeşil biberi doğrayıp
zeytin yağında  soteleyin üzerine rendelenmiş domatesi ve ayar tuzu(kaya tuzu)denilen tuzdan
ekleyin.domatesler iyice kaynamalı.
kaynayan domatesleri kavanozlara kaynar haldeyken doldurup kapağını kapatın ve ters çevirerek bir
gün kımıldatmadan bekletin.bir hafta sonra kapakları kontrol edin.
eğer kapak açılmıyorsa olmuştur.normalde havası alınarak açılmalı eğer olduysa çünkü.
bazen yeni aldığınız kapaklar bile tutmayabiliyor.
sade domates yapacaksanız yemeklik,doğranmış domatesi ve tuzu koyup yine iyice kaynatıp kavanozlara doldurun.hepsi bu kadar.kolay gelsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...