Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

16 Ekim 2013 Çarşamba

Patatesli sıkmak (patatesli bulgur köfte)

Yine internette araştırma yaparken okuduğum bir yazıdan bazı notlar aktarmak istiyorum.Özellikle beynimize zarar veren bu gıdalardan söz etmek istiyorum.
1-Şeker ve şeker ürünleri: Uzun süre şeker kullanımının nörolojik problemlere sebep olduğu ve hafızayı ve öğrenme kabiliyetini zayıflattığı tespit edilmiş.
2-Fast food: Üniversitelerde yapılan araştırmalara göre fast food un beynin kimyasını değiştirdiği ,depresyona  ve motivasyon eksikliğine sebep olduğu tespit edilmiş.

3-Kızarmış yiyecekler: Kızarmış yiyeceklerin beyin sinirlerini zedeleği,kızartma yapılan yağların özellikle de ayçiçek yağının toksik ve tehlikeli olduğu belirlenmiş.
4-İşlenmiş ve önceden pişmiş yiyecekler: İşlenmiş gıdaların da sinir sistemine zarar verdiği hatta ileriki yaşlarda Alzheimer a bile neden olduğu belirlenmiş.
5-Tuz: Çok fazla tuz kullanımının kalbe ve beyne zarar verdiği,düşünme yeteneğini ve zekayı gerilettiği tespit edilmiş.
6-İşlenmiş proteinler:Yani salam ,sosis,sucuk gibi işlenmiş etlerin sinir sistemini tahrip ettiği, doğal proteinlerin ise  sinir sistemini yapılandırdığı belirlenmiş.
7-Yapay tatlandırıcılar:Kilo almamak için şeker yerine kullanılan bu ürünlerin beyin hasarına sebep olduğu tespit edilmiş.
Gıdaları bu hale getiren biz insanlarız aslında.Allah'ın bize verdiği gibi kullanmaktansa önce onları zehirliyor,sonra da yiyor ve yediriyoruz.Bu yüzden hastalıklar,ölümler artıyor.Kendimizi hızlı yaşlandırıp ,hastalandırıyoruz .Daha fazla verim almak için yapılan işlemler verimden çok zehir saçıyor.Bazen bir bahçeli bir evim olsa her şeyi kendim yetiştirsem diyorum ama doğal tohum ,hayvan bulmak bile o kadar zor ki...Rabbim sonumuzu hayır etsin..


 Malzemeler:2 su bardağı ince bulgur
                    2 yemek kaşığı biber salçası
                    2 yemek kaşığı domates salçası
                    1 tatlı kaşığı tuz
                    1 tatlı kaşığı kimyon
                    4 büyük haşlanmış sıcak patates
                    zeytin yağı
                     maydanoz
Üzerine:zeytinyağı,biber salçası ve maydanoz

 Yapılışı:Bulguru soğuk su ile hafif ıslatın.Bulgur şişince domates ve biber salçası,tuz,kimyon katıp iyice yoğurun.Haşlanmış patatesleri sıcak sıcak soyup robotta püre haline getirin ve sıcakken bulgura iki üç seferde ekleyin.Bulgur ele yapışmayacak.Patates çok olursa şekil vermeniz zor olur.İyice yoğurulan bulgura elinizi zeytin yağına batırarak sıkma şekli verin ve üzerine maydanoz serpin.Eğer biberli yapmak istiyorsanız zeytin yağında biber salçasını az kavurun ve içine minik doğranmış maydanoz katın.Köftelerin bu karışıma bulayarak şekil verin.Zeytin yağı ayrıca köftelerin kurumasını da önler.

Bu yemek Arap kebabı ile yenir.Eğer etiniz yoksa sıvı yağda kuru soğanı soteleyin.Üzerine minik doğranmış domates ,tuz ve az su ile pişirin. Bu sosa batırılarak yenir.

Servis önerisi:Arap kebabı ya da soğanlı domates sote ile beraber yenir.
                                        AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.sayfanı bugun kesfettım.tarıflerın hangısıne yorum bırakacağımı sasırdım.patlıcan dızmede nefıs,tuzlu kurabıye,mercımek koftesı en sevdıgım seylerdendır..yanı tarıflerın hepsıde cok güzel.sayfama eklıyorum.tarıflerınıntakıpcısıyım.canım bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için teşekkürler canım.Henüz yeniyim blog dünyasında şimdilik kendi yağımda kavruluyorum..desteğin içinde ayrıca teşekkürler.bende hemen geliyorum.

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...