Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

1 Ocak 2014 Çarşamba

Gül Kurabiye

gül,elma,kurabiye





ELMA PÜRELİ GÜL KURABİYE

500 gr un
150 gr toz seker
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yumurta
5 kask apfelmus(elma püresi)ya da 3 elma rendelenip 1 çay bardağı şekerle kavrulacak
1 kabartma tozu
üzerine pudra şekeri

Elma püresi hamurun içine konuluyor bu tarifte.Un hariç bütün malzemeleri iyice yoğuralım .Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim...büyük bir parça koparalım merdaneyle 3 mm kalınlığında açalım .3 cm genişliğinde bir kalıpla daireler keselim .Bu dairelerden 6 tanesini üst üste tam yarısına gelecek şekilde uzunlamasına oturtalım .Yukarıdan başlayarak rulo sekline getirelim ve tam ortasından keselim..Hamur bitene kadar ayni şekilde devam edelim .170 derecedeki fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirelim...Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçer geçmez üzerine pudra şekeri serpelim.Gül şeklini vermek şart değil herhangi bir sekil olarakta yapılabilir.

                                                 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...