Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

31 Ocak 2014 Cuma

Kadayıflı Muhallebi

Bu da normal muhallebili kadayıfın bardakta sunumu ,çok şık oluyor denemenizi tavsiye ederim.
muhallebi

ÇITIR ÇITIR İÇİNDEN YUMUSACIK MUHALLEBİ AKAN HARİKA BİR LEZZET.DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.YAPIMI DA BİR O KADAR KOLAY.GELELİM TARİFİMİZE



MALZEMELER:250 gram tel kadayıf
                           yarım su bardağı doğranmış ceviz
                           bir su bardağı şeker
                           sıvıyağ(3 yemek kaşığı kadar)

MUHALLEBİ İÇİN:1 litre süt
                                 1 su bardağı şeker
                                 1 su bardağından iki parmak eksik un
                                 2 yemek kaşığı nişasta
                                 1 paket vanilya
                                 100 gram sana yağı
                                 1 poşet toz krem şanti                                                                                                                                      






Teflon  tavaya sıvıyağ ve robotta çektiğimiz kadayıfı koyup kızarana kadar kavuruyoruz.


                                                                                                                             








Kavrulan kadayıfın üzerine şekerimizi ve cevizi döküp iki üç dakika kadar daha kavurup ocaktan alıp
birkaç dakika karıştırıp soğumaya bırakıyoruz .















Diğer yandan süt ,un,nişasta ve şekerimizi ocağa alıyoruz.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıyoruz.Kaynayan muhallebiye vanilya ve yağımızı katıp ocaktan alıyoruz.




                                                                                                             





Soğuyana kadar arada bir karıştırıyoruz.İyice soğuyan muhallebiye toz halindeki krem şantimizi katıp çırpıyoruz.
Eğer istemezseniz krem şanti katmadan direk muhallebiyi kullanabilirsiniz.













Borcamımızın altına kavrulmuş kadayıfımızın yarısını yayıyoruz ve üzerine soğumuş muhallebimizin tamamını döküyoruz.










Muhallebinin üzerine geri kalan kadayıfı da yayıp dolapta en az 3 -4 saat bekletiyoruz.
                   
                                                                                AFİYET OLSUN......



1 yorum:

  1. çok severim bu tatlıyı canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...